Kedysi dávnejšie som už o kvásku počula a dokonca ho aj vyskúšala. Mala som ale dojem, že sa z neho dá piecť len chlieb. Keďže chlieb nepečiem až tak často, po čase mi kvások začal smrdieť a tak som ho „preventívne“ vyhodila. A bolo po pečení. Toto leto som sa akosi opäť dočítala o tom, ako je kváskové pečivo zdravšie, lepšie som si naštudovala celú tú „alchýmiu“ okolo zakladania a pestovania kvásku, a čuduj sa svete, zistila som, že sa z neho dá upiecť prakticky všetko čo z obyčajného kysnutého cesta.
Chuť je samozrejme trochu iná, kyslejšia. Čas prípravy neporovnateľne dlhší. To som riešila kysnutím cez noc, večer som zamiesila, cez noc kyslo a nasledujúci deň sme mohli vypekať. A toto sa nám zatiaľ podarilo 🙂
27
aug
2014
aug
2014
Kváskové variácie
categories: Maškrtíme