Od rána som mala neskutočnú chuť na niečo sladké. Cheesecake. S hruškami. S karamelom. S hocičím, len nech je sladký!
Hodinu som strávila hľadaním receptu na bezlepkový korpus zo surovín, ktoré by som mala doma. V našej malebnej dedinke totiž potraviny zatvárajú v sobotu o dvanástej a kto nenakúpil, do pondelka má smolu. Nič duchaplné som však nevypátrala, chuť na sladké rástla a blížil sa čas poobedňajšej kávičky… Tak som si povedala, že sa vykašlem na korpus a obídem sa bez neho.
Do misy som šupla, čo chladnička dala – téglik mascarpone, téglik kyslej smotany a jedno vajíčko. Na osladenie som použila polovicu konzervy Salka, ktoré som otvorila už predvčerom s tým, že niečo upečiem, ale zmohla som sa akurát na nenápadné vymlsávanie. Veď PMS, chápete…
Takže som to teda všetko spolu pekne mixla, vyzeralo to akosi riedke, čo ma trošku vydesilo, tak som duchaprítomne pridala ešte jedno balenie vanilkového pudingu. Vyliala som do vymastenej formy a na vrch poukladala na mesiačiky nakrájanú hrušku. A mandľové lupienky, tie tomu dodajú ten pravý luxusný šmrnc. Celá príprava trvala akurát toľko, čo trvá jedna detská pesnička na youtube, takže ani nemusím mať nijaké výčitky svedomia, že kvôli dákemu koláču chladnokrvne odkladám deti k telke.
Pečenie už trvalo dlhšie, cca tých 35 minút na 180°C. A úplne najdlhšie trvalo čakanie, kým to aspoň trochu vychladne. Ale dočkali sme sa. A veru stálo za to! Koláčik, hoci s cheesecake-om až tak veľa spoločného nemal, bol úžasný. Vďaka pudingu bol dostatočne tuhý, takže sa dal v pohode krájať a dokonca aj fotiť. Chuť jemnučká, sladučká, so šťavnatými hruškami a chrumkajúcimi mandľami… ach! Na nejaký korpus si nikto ani nespomenul!
Tak mi to dnes vypálilo nečakane dobre a náramne sa tomu teším, preto si recept rovno zapisujem sem, nech si spomeniem, keď ma opäť čosi pochytí. Alebo možno keď pochytí vás a budete mať chuť vyskúšať. Ospravedlňujem sa všetkým čo čakali niečo zdravé – to bude nabudúce… snáď 🙂
Krásny zvyšok víkendu a slnečnú nedeľu želám!