Konečne chutné muffiny! Naozaj. My doma muffiny veľmi môžeme, no nie vždy sa mi podaria. Zakaždým skúšam nový recept, no často sú prisuché alebo naopak v strede nie a nie sa dopiecť… Zato tieto mi vyšli. Tak sa teším a recept si dám asi zarámovať 🙂 Z toho istého cesta sa navyše dajú vyrobiť dve odlišné chuťové kombinácie, jedna lepšia ako druhá. Vyskúšajte a dajte vedieť ako chutilo 🙂
Jablkovo-škoricové a hruškovo-zázvorové muffiny
Potrebujeme:
250g polohrubej múky
2ČL kypriaceho prášku
150g práškového cukru
75g trstinového cukru (úplne najideálnejšie muscovado)
150ml kyslej smotany
125ml rastlinného oleja
1PL medu
2 vajcia
1 jablko + 1ČL škorice
1 hruška + 1ČL sušeného mletého zázvoru
Postup:
Zmiešame suché prísady, v mixéri vymiešame mokré prísady a postupne zamiešame suché. Cesto rozdelíme na polovice, do jednej pridáme škoricu a nastrúhané jablko, do druhej zázvor a na drobné kocky nasekanú hrušku. Alebo ak chcete len jednu príchuť tak zdvojnásobte dávku ovocia a nemusíte špiniť dve misky s cestom 🙂 No a potom šup do rúry. Pečieme na 180° asi 15-20min, nestopla som presne.
Dobrú chuť a krásne jesenné dni!